maandag, 4. september 2006 - 22:36

Den Helder krijgt prijs voor Open Monumentendag

Den Helder

Den Helder heeft de Bouwfonds Trofee 2006 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een comité met het meest aantrekkelijke en gevarieerde programma voor de Open Monumentendag.

Den Helder krijgt de prijs vanwege het zeer veelzijdige en vooral feestelijke programma, met aandacht voor de multiculturele samenleving. Naast de openstelling van monumenten zijn er dansdemonstraties en workshops, van ballroom tot streetdance, er worden veel soorten muziek ten gehore gebracht, zowel door een smartlappenkoor als door de marinierskapel. De meeste activiteiten spelen zich af bij de oude rijkswerf Willemsoord. Bijzonder vindt de jury dat Den Helder daarbij wil laten zien hoe in andere culturen feest wordt gevierd.

De Bouwfonds Trofee is in 2000 in het leven geroepen door hoofdsponsor Bouwfonds, om comités Open Monumentendag met een aantrekkelijk en gevarieerd programma te belonen.
Aan de trofee is een geldbedrag van € 2.500 verbonden. Den Helder ontvangt de Bouwfonds Trofee op 7 september bij de landelijke opening van de Open Monumentendag in Dordrecht.
Provincie:
Tag(s):