zondag, 14. mei 2006 - 10:48

Deprimerende vrijdagavond voor Hoekse redders

Hoek van Holland

Vrijdag avond 12 mei zijn de Hoekse KNRM redders 2 maal opgeroepen voor een medische actie. Helaas zijn de patiënten overleden. Bij de eerste melding betrof het de 40-jarige 2e stuurman van de tanker Jose Bright, bij de 2e melding betrof het een 60-jarige visser aan boord van de vis boot Maria nabij de Noorderpier.

De eerste oproep om 19.10 uur betrof een opvarende van de uitgaande tanker Jose Bright, deze werd als gevolg van een ongeval al gereanimeerd door de eigen bemanning. Dit wetende is de KNRM reddingboot Jeanine Parqui met spoed uitgevaren en heeft een arts/opstapper en EHBO/opstapper overgezet.

Helaas heeft de arts het overlijden van de man (2e stuurman) moeten constateren. Inmiddels waren er ook ambulance verpleegkundige onderweg. Na deze actie keerde de redders bedrukt terug naar de Berghaven.

De tweede oproep kwam om 21.15 uur bij de opstappers binnen en werd er melding gemaakt van een onwelwording aan boord van het vis schip Maria. Bij deze melding wordt er vaak gebruikt gemaakt van ambulance verpleegkundige en ook nu moest daar even op gewacht worden. Eenmaal aan boord verliet de KNRM reddingboot Jeanine Parqui razendsnel de Berghaven richting de bewuste visboot.

Ter plaatse om 21.55 de verpleegkundige met een arts/opstapper overgezet. Hier waren kustwachtmedewerkers al bezig met reanimatie en aed. De verpleegkundige en de arts hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, ondanks de inzet heeft de arts later het overlijden moeten vaststellen.
Provincie:
Tag(s):