zaterdag, 3. juni 2006 - 19:30

Derde editie Noord Nederland Tour

Groningen

Op woensdag 21 juni om 12.00 uur lost burgemeester Jacq. Wallage op de Grote Markt in Groningen het startschot voor de derde editie van de Noord Nederland Tour, een wielerwedstrijd voor profwielrenners.

Ook dit jaar zal bij deze UCI categorie 1.1. wedstrijd een prominent deelnemersveld aan de start verschijnen. Was het parcours de voorgaande jaren ongeveer tweehonderd kilometer, dit jaar bedraagt de afstand maar liefst 217 kilometer.

De wedstrijd start om 12.00 uur op de Grote Markt in Groningen en naar verwachting zullen de renners rond 16.30 uur op het Zaailand in Leeuwarden finishen. Aan de finish gaan vier plaatselijke omlopen vooraf en in het parcours zijn zes premiesprints opgenomen. De route en doorkomsttijden zijn te vinden op de website: www.noord-nederlandtour.nl.

Een half uur voor vertrek zijn de renners al ter plaatse. Belangstellenden kunnen van de gelegenheid gebruik maken hun favoriete renner de hand te schudden en succes te wensen voor de Noord Nederland Tour, voor het komende Nederlands kampioenschap (25 juni) en wellicht voor de Tour de France. Zoals gebruikelijk heeft de Noord Nederland Tour zich verbonden met een goed doel, dit jaar is dat de stichting Doe Een Wens.
Provincie:
Tag(s):