vrijdag, 29. september 2006 - 16:14

Derde Hospice huis in Drenthe geopend

Emmen

In theather de Muzeval in Emmen is vrijdagmiddag het hospicehuis ' t Huis van Heden aan de Markeweg officieel geopend. Het hospice is opgezet voor mensen, die geen hoop meer hebben op genezing en in hun laatste levensfase verkeren. Als de verzorging van de stervende te zwaar wordt voor de naaste omgeving, biedt het hospice een uitstekend alternatief.

Het hospice wil zoveel mogelijk een thuis bieden aan de gast die nog maar kort te leven heeft. De partner, familie, vrienden en kennissen zijn in overleg dag en nacht welkom. ' t Huis van Heden in Emmen heeft de beschikking over drie kamers. Het verzorgingsgebied van het hospice in Emmen omvat de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger - Odoorn, de eerste gasten kunnen er vanaf 5 oktober terecht.

Het hospice werkt voornamelijk met vrijwilligers. Hun hulp beperkt zich tot de verzorging die iedereen mag geven aan iemand die ernstig ziek is. Het gaat dan om de dagelijkse dingen zoals afwassen, de was doen, koffie en thee zetten, boodschappen doen enz.

Alle vrijwilligers worden getraind in het omgaan met mensen die binnenkort zullen sterven. De vrijwilligers zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd en worden dagelijks begeleid door een coördinator. De medische zorg ligt in handen van de huisarts. De professionele dagelijkse verpleging en verzorging wordt gedaan door de thuiszorg.

' t Huis van Heden in Emmen werkt nauw samen met het "Willem de Boer Huis" in Hoogeveen en het "Alteveer" in Assen.

Voor belangstellenden worden er drie open dagen gehouden, zaterdag 30 september van 10:00 17:00 uur, maandag 2 oktober van 14:00 - 17:00 uur en dinsdag 3 oktober van 14:00 - 17:00 uur.
Provincie:
Tag(s):