vrijdag, 22. september 2006 - 13:07

Derde verdachte aangehouden in moordonderzoek

Almelo

De politie Twente heeft een derde verdachte aangehouden naar aanleiding van het onderzoek in verband met de dodelijke schietpartij op de Chinese meneer Tan op 6 april 2005. Het onderzoek wordt voortgezet. De twee verdachten die op 18 juli jl. werden aangehouden zitten nog steeds vast.

De Politie Twente hield op 18 juli j.l. al twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 42-jarige man uit Almelo. De aangehouden Twentenaren werden voorgeleid bij de rechter-commissaris, die hen in bewaring heeft gesteld. De Raadkamer van de Rechtbank Almelo beval hun gevangenhouding. De aanhoudingen volgden na heropening van het onderzoek.

Het 42 jarige slachtoffer werd op 6 april 2005 aan de Fazant in zijn woonplaats beroofd en doodgeschoten. Het gaat hierbij om vermoedelijk een drietal daders, allen klein van stuk en tussen de 20 en 25 jr. met een licht getinte huid. Alle daders droegen bivakmutsen. De politie startte een grootschalig onderzoek en besteedde aandacht aan de zaak in Opsporing Verzocht en Onder de Loep (TV Oost). Justitie loofde in het belang van het onderzoek een beloning uit van 15.000 euro voor tips die zouden leiden tot de oplossing van dit misdrijf.
Provincie:
Tag(s):