dinsdag, 7. maart 2006 - 10:57

Derde verdachte voor dood bejaarde vrouw

Amsterdam

Maandag in de loop van de middag is in Amsterdam de derde verdachte aangehouden in verband met de dood van mevrouw Bindels uit de Goeman Borgesiusstraat. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood op 28 december 2005. Rechercheonderzoek wees uit dat de bejaarde vrouw slachtoffer was geworden van een misdrijf.

De 37-jarige verdachte is door rechercheurs van Bureau Opsporing District West, die onder supervisie van een officier van justitie, deze ernstige zaak in behandeling hebben, aangehouden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De tv-programma’s Opsporing Verzocht van de Avro en Ter Plaatse van RTV Noord-Holland hebben uitgebreid aandacht besteed aan de dood van mevrouw Bindels.

Deze uitzendingen in combinatie met het technisch- en tactisch onderzoek hebben mede bijgedragen tot de aanhoudingen van twee mannen ( 22 en 25 jaar) afgelopen vrijdag en maandagmiddag. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van mevrouw Anne Bindels op 28 december 2005.

De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek onder leiding van een officier van justitie van het Parket Amsterdam duurt voort. Het slachtoffer overleed nadat enkele onbekende daders in haar woning aan de Goeman Borgesiusstraat waren binnengedrongen. Rechercheonderzoek wees uit dat de bejaarde vrouw slachtoffer was geworden van een misdrijf.

De twee mannen zijn woonachtig in de provincie Flevoland. Het onderzoeksteam heeft in enkele panden de regio Flevoland zoekingen verricht.

Woensdagavond, 28-12-2005, trof de politie in de hal van een woning aan de Goeman Borgesiusstraat het levenloze lichaam aan van een vrouw. Agenten trachtten tevergeefs het slachtoffer te reanimeren. Het bleek te gaan om de 88-jarige bewoonster en de omstandigheden waaronder zij werd aangetroffen wezen op een misdrijf.
Provincie:
Tag(s):