zaterdag, 18. februari 2006 - 11:58

Dertien aanhoudingen na schietincident seksclub

Linne

De politie heeft na het schietincident bij seksclub La Petit aan de Rijksweg in Linne in totaal dertien verdachten aangehouden. Twaalf mannen zijn zaterdagochtend aangehouden. Vijf van hen zijn in verzekering gesteld. Het gaat om een 23-jarige en een 25-jarige man uit Eindhoven en drie mannen uit Roermond van respectievelijk 39 jaar, 28 jaar en 23 jaar.

Zaterdagavond is nog een 25-jarige man uit Roermond aangehouden in verband met deze zaak. Hij wordt zondag gehoord. De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze mannen bij het schietincident dat zaterdagochtend plaatsvond bij de privéclub.

Uit de verklaringen van betrokkenen en getuigen blijkt dat er eerder die nacht rond vijf uur in de seksclub een ruzie is ontstaan tussen twee groepen mannen, waarbij ook enkele klappen vielen. Later die ochtend, omstreeks acht uur, heeft die ruzie een vervolg gekregen op de Rijksweg voor de club en is de woordenwisseling opnieuw ontaard in een vechtpartij.

Eén van de mannen heeft daarbij een vuurwapen getrokken. Dat wapen is afgegaan en daarbij is een 35-jarige man uit Roermond in zijn been getroffen. Hij is na behandeling in het ziekenhuis, meteen zaterdagochtend naar het politiebureau in Roermond gebracht en ook aangemerkt als één van de verdachten in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):