zaterdag, 16. september 2006 - 9:33

Dertig duikers maken Nionplas schoon

Raamsdonksveer

Op de International Cleanup Day, zaterdag 16 september, maken dertig duikers van Total Diving uit Breda en Moby Dick uit Den Haag de Nionplas in Raamsdonksveer schoon.
Zij zullen het recreatiegebied zowelboven als onderwater van een het opgehoopte zwerfafval ontdoen. De gemeente is uiteraard blij met het initiatief en zal het verzamelde afval afvoeren.

In 15 zogenaamde buddyparen gaan de duikers de zandwinningsput van ongeveer 22 meter diepte in. Deze put is ontstaan door zandwinning bij de aanleg van de A59. Momenteel wordt door de beide duikscholen zeer frequent gebruikt voor het opleiden van hun leerlingen. In speciale netten wordt het afval door de duikers verzameld. Te denken valt aan lege flessen, blikjes, chipszakken en tennisballen. Veel van dit afval zal nooit, of pas na 10 tot 25 jaar in het milieu worden afgebroken, waarmee de natuur zwaar wordt belast.

Dit groots opgezette evenement is een initiatief van de duikorganisatie PADI, in samenwerking met de AWARE Foundation. PADI-duikers zetten zich wereldwijd in voor het behoud van de natuur tijdens de Internatiol Cleanup Day.
Provincie:
Tag(s):