zondag, 22. oktober 2006 - 20:26

Design prijzen uitgereikt

Eindhoven

In Eindhoven vindt alweer voor de vijfde keer de Dutch Design Week plaats. Met het evenement wil de stad echt laten zien een designstad te zijn. De organisatie verwacht dat zo'n vijftigduizend bezoekers op de diverse tentoonstellingen, workshops en lezingen afkomen. De opening van de week ging gepaard met een Graduation Show met afstudeerwerk van studenten van de Design Academy en de uitreiking van De Nederlandse Designprijzen 2006.

Bij de Nederlandse Designprijzen 2006 kreeg de Phileasbus, een futuristiche bus van een ontwerp van Hans Beumer uit Helmond, de Eindhoven Designprijs uitgereikt. De huisstijl van het verkiezingsprogramma van de SP kreeg de prijs voor beste huisstijl. SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen en ontwerper Thomas Widdershoven namen de prijs in ontvangst van staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken in ontvangst.

Bij de twee prijzen voor het jonge talent in design ging de Melkwegprijs naar Jeroen Wesselink voor zijn machine die in een handomdraai van CV-expansievaten een handige kruk maakt en de Renè Smeetsprijs naar Lotty Lindemans, voor haar flexibele deurwand.

De organisatie kreeg uiteindelijk 712 aanmeldingen. daarvan werden er 59 nominaties geselecteerd. Zo'n zeventien designers vielen in de prijzen in categoriën als "Grafisch Ontwerp", "Professioneel Product", "Verpakking", "Interieur Product", "Verkoop Omgeving", "Ontwerp Openbare Ruimte", en "Huisstijl".
Provincie:
Tag(s):