zondag, 16. april 2006 - 21:48

Desillusie voor FC Utrecht

Een grote disillusie in Utrecht. Winst zou betekenen dat de club zich alsnog zou plaatsen voor de play-off-duels voor de voorrondeplaats in de Champions League. FC Groningen zou dan punten moeten verspelen en dat gebeurde ook. Maar FC Utrecht ging in eigen huis met liefst 1-4 ten onder tegen Willem II, de club die de zeventiende plaats niet meer kon ontlopen.

De grootste thuisnederlaag was eigenlijk onverklaarbaar. Vanaf de aftrap kwam FC Utrecht zelfs op voorsprong. Oud-Willem II-speler Tom Caluwé was middels een afstandschot de doelpuntenmaker. Maar na een kwartier bracht Iwan Redan de stand weer op gelijke hoogte.

De tweede helft zorgde de zojuist ingevallen Zsombor Kerekes voor een voorsprong voor de gasten. En in de 54e minuut maakte Redan zelfs de 1-3. Negen minuten voor tijd strooide Willem II nog meer zout in de wonden toen Martijn Reuser via een prachtige lob nog 1-4 scoorde.