vrijdag, 3. februari 2006 - 9:34

Dethon neemt werk uit handen van bodes

Sluis

Sinds woensdag 1 februari verzorgt Dethon de interne postbezorging en de verspreiding van de raadsstukken van de gemeente Sluis. De samenwerking met Dethon levert de gemeente efficiencyvoordeel op. De werkzaamheden sluiten aan bij het werk van Dethon voor TPG Post en de bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. De gemeente Sluis is de eerste Zeeuwse gemeente die op deze wijze samenwerkt met Dethon.

De Dethonmedewerkers nemen werk uit handen van de bodes, die daardoor kunnen worden ingezet voor andere werkzaamheden, zoals gastheerschap bij ontvangsten en andere representatieve aangelegenheden. Doordat de gemeente Sluis op vijf verschillende locaties gehuisvest is, besteedden de bodes veel tijd aan de postverzorging.

Door de samenwerking met Dethon kan dit op een meer efficiënte manier worden georganiseerd. Daarnaast wordt de continuïteit verhoogd.

Omdat productiewerk door bedrijven steeds vaker wordt uitbesteed aan lagelonenlanden, richt Dethon zich tegenwoordig meer op dienstverlenende werkzaamheden. De postbezorging voor de gemeente Sluis is daar een voorbeeld van. De werkervaring die de medewerkers opdoen door het werk bij de gemeente, vergroot hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt.
Provincie:
Tag(s):