zaterdag, 4. maart 2006 - 22:14

Deventer Ziekenhuis test kraamsuite

Deventer

Vrouwen die thuis bevallen, roemen vooral de sfeer en vertrouwde omgeving waarin dat gebeurt. Het Deventer Ziekenhuis biedt vrouwen in de nieuwbouw de gelegenheid om in een huiselijke sfeer te bevallen, waarbij ook de partner tijdens het verblijf een belangrijke rol speelt. In het nieuwe Deventer Ziekenhuis komen dan namelijk 10 zogenaamde kraamsuites.

Zodra de bevalling zich aandient, gaat de vrouw naar een in huiselijke sfeer ingerichte ruimte. In deze kraamsuite zijn alle technische voorzieningen voor de bevalling aanwezig. Deze zijn alleen zichtbaar tijdens de bevalling en worden later weer verwijderd.
In de kamer staan een televisie, DVD speler, telefoon, een bedbank voor de partner, een koelkastje en voorzieningen voor koffie en thee. Ook is er een internetaansluiting waarvan u met uw eigen laptop gebruik kunt maken.

Om de ervaringen en behoeften van de patiënten en hun partners te inventariseren, alsmede om de apparatuur en materialen te testen, wordt vanaf maart 2006 in de oudbouw al één verloskamer als kraamsuite ingericht. De proef geeft de zorgverlener ook de mogelijkheid om volgens het nieuwe zorgconcept te gaan werken. Van alle gebruikers (zowel patiënten als teamleden) wordt een actieve rol verwacht bij de evaluatie.
Provincie:
Tag(s):