dinsdag, 18. april 2006 - 17:10

Deventer Ziekenhuis verhoogt formele IC status

Deventer

Het Deventer Ziekenhuis beschikt, met het aantrekken van een 4e intensivist, over een Intensive Care die nu ook formeel op level 2 functioneert. Op een Intensive Care (IC) afdeling worden patiënten verzorgd bij wie - door een ongeval, ernstige ziekte of na een uitgebreide operatie - de ademhaling, bloedcirculatie, nierfunctie of hersenfunctie verstoord of bedreigd is.

De overheid vindt dat de IC-zorg pas verantwoord is als de eindverantwoordelijkheid voor die zorg ligt bij intensivisten of artsen met gelijke ervaring in intensieve behandeling.

In het Deventer Ziekenhuis was dat laatste jarenlang het geval. Een tijd terug besloot de instelling toch te willen voldoen aan de formele kwaliteitseis die bij een 24 uurs Intensive Care op level 2 hoort. Daartoe trok het ziekenhuis 2 intensivisten aan. Dat zijn artsen die zich verder hebben gespecialiseerd in de zorg aan intensive care patiënten. De derde en de vierde intensivist zijn onlangs benoemd.

Het Deventer Ziekenhuis heeft overigens 12 IC bedden met de modernste apparatuur en neemt per jaar zo’n 600 mensen op.

De intensivisten van het Deventer Ziekenhuis zijn Arthur de Meijer, Fred van Steveninck en Huub van den Oever.
Luuk Hassing begint per 1 mei 2006.

Naast deze 4 medisch specialisten werken er 5 arts-assistenten en een team van gespecialiseerde verpleegkundigen op de afdeling.
Provincie:
Tag(s):