woensdag, 12. april 2006 - 11:36

Deze zomer komen de blauwe bakken

Goes

In mei krijgen alle bewoners per wijk of dorp een brief met meer informatie over de nieuwe manier van oud papier ophalen. Het nieuwe is vooral de blauwe bak, waarin u oud papier en karton kunt verzamelen. Overigens is de bak zelf grijs, maar het deksel is hemelsblauw.

In juni worden de blauwe bakken thuis bezorgd en in juli worden ze voor de eerste keer geleegd. Alleen laagbouw-woningen krijgen een blauwe bak; bij hoogbouw wordt een verzamelcontainer geplaatst, die op gezette tijden wordt geleegd.

Wat meestal niet verandert, is de frequentie van het ophalen van het oud papier: eenmaal per maand. Wat ook niet verandert, is dat vrijwilligers van verenigingen het papier ophalen. De opbrengst die hun vereniging ten goede komt, blijft hetzelfde. Door goed gebruik te maken van de blauwe bak, steunt u dus het werk van deze verenigingen.

De papierbak wordt geleegd in een vuilniswagen van de gemeente, met een medewerker van Stadsbeheer achter het stuur, maar de vrijwilligers legen uw blauwe bak in de vuilniswagen. Wanneer uw wijk of dorp aan de beurt is, leest u ook in de brief die in mei komt.

Met de nieuwe ophaalmethode wordt sinds zomer vorig jaar proefgedraaid in het Goese Meer (foto) en in 's Heer Arendskerke; daar loopt de nieuwe methode van inzameling naar tevredenheid.
Provincie:
Tag(s):