woensdag, 4. oktober 2006 - 16:05

DHV en TU Delft winnen met NeredaTM de Proces Innovatie Prijs 2006

Delft

Nereda is de nieuwste innovatieve technologie voor de zuivering van afvalwater, ontwikkeld door DHV en TU Delft, met ondersteuning van STOWA en STW. Op 3 oktober namen dr. ir. Merle de Kreuk (post-doc TU Delft) en ir. Hugo van Gool (projectleider DHV) zowel de vakprijs áls de publieksprijs in ontvangst tijdens de beurs Industrial Processing.

Aldus de jury heeft Nereda de potentie de doorbraak-technologie in de zuiveringssector te worden van de 21e eeuw. De Proces Innovatie Prijs is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie. De jury beoordeelt daarbij op innovativiteit, toegevoegde waarde voor de gebruiker, business potential en overige voordelen.

Nereda won uit in totaal 27 inzendingen de vakprijs, en daarnaast ook de publieksprijs.

De kracht van zuiveringstechnologie Nereda zit in de toepassing van aërobe slibkorrels. Deze bezinken veel sneller dan het gebruikelijke slib waardoor de zuiveringsinstallatie in zijn geheel compacter kan uitvallen. Ook financieel is de Nereda-technologie aantrekkelijk door de lagere investering en het lagere energieverbruik. Nereda is zowel geschikt voor de zuivering van huishoudelijk als industrieel afvalwater en heeft zich inmiddels op praktijkschaal bewezen.

De Proces Innovatie Prijs is wederom erkenning van Nereda’s innovatieve technologie. Vorig jaar wonnen DHV en TU Delft met Nereda de Vernufteling 2005 voor het meest innovatieve project van Nederlandse ingenieursbureaus.

De Proces Innovatie Prijs is een initiatief van Bulk & Machevo Vereniging, VNU Exhibitions Europe, KIVI NIRIA en NPT.
Provincie:
Tag(s):