dinsdag, 22. augustus 2006 - 13:17

DIA Groningen klaar met fase 1

Groningen

Het gebouw Dienst Informatie Administratie aan de Kreupelstraat is bijna klaar met fase 1. Deze fase zal in september worden opgeleverd. In januari 2007 zal de DIA helemaal gereed zijn voor gebruik. DIA reorganiseert zodat de klanten in de toekomst een verbeterde service krijgen. Het gebouw krijgt een herinrichting van het interieur Het interieur is een ontwerp van Squizzo Architecten uit Rotterdam.

In de eerste fase van de verbouwing vindt een renovatie van de bestaande Publiekshal plaats. De opleveringsdatum is op 22 september gepland. Daarna wordt fase 2 ingericht. In deze fase zal het voormalige woonservice centrum tot een multifunctionele – en kantoor ruimte worden verbouwd. Fase 2 wordt in januari 2007 opgeleverd.

Het verbouwen van de DIA heeft te maken met een veranderende werkwijze bij de gebruiker. Door middel van een reorganisatie wil DIA beter inspelen op de wensen en behoefte van haar klanten. Dit heeft bij DIA voor een grote verandering in het interieur gezorgd. Het gaat hier vooral om een herinrichting bij diverse afdelingen zoals belastingdienst en burgerzaken.

De interieurontwerpers zijn van Squizzo Architecten uit Rotterdam. Zij kregen de opdracht DIA een functionele en moderne uitstraling te geven. Hierbij moet er rekening worden gehouden met de wensen van de gebruikers en de beveiliging van het gebouw. Een belangrijk punt is dat het ontwerp een intergraal onderdeel vormt met het vaste meubilair. De architecten kregen de opdracht via een besloten prijsvraag op uitnodiging van de Gemeente Groningen.
Provincie:
Tag(s):