vrijdag, 31. maart 2006 - 9:43

Dief komt boodschappen weer ophalen

Heerenveen

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar een inbraak op donderdag omstreeks 00.30 uur in een kantoor aan de Van Kleffenlaan. Uit het onderzoek blijkt, dat de inbraak niet in het benzinestation, maar in een kantoorgebouw naast dit station is gebeurd.

De verdachte had boodschappen gedaan in een supermarkt en de goederen in een plastic tas gedaan. Hij ging omstreeks 18.00 uur naar het benzinestation en trof een zijdeur open van een kantoor naast het benzinestation. Hij liep het kantoor binnen en nam een beeldscherm weg. Toen hij het kantoor verliet, kwam een medewerker de trap aflopen. In het kantoor ontstond een kleine schermutseling. De medewerker pakte het scherm van de verdachte af, alsmede de tas met goederen. De verdachte heeft vervolgens zijn fiets gepakt en is er vandoor gegaan.

Even na middernacht is de verdachte teruggekeerd naar het kantoor en zag zijn tas met boodschappen staan achter de toegangsdeur. De verdachte heeft een stoeptegel gepakt en hiermee de ruit van de toegangsdeur ingegooid. Hij pakte de tas en fietste weer weg. De verdachte werd uiteindelijk op de Leliestraat door de politie aangehouden. Door een 36-jarige inwoner van Heerenveen is aangifte gedaan van de vernieling van de ruit.
Provincie:
Tag(s):