dinsdag, 21. november 2006 - 14:19

Diefstal bromfiets leidt tot tijdelijke gijzeling

Maastricht

Een 16-jarige jongen uit Maastricht is maandagmiddag enkele uren gegijzeld. De jongen werd door enkele mannen vanuit een school in Cadier en Keer ontvoerd en vervolgens vastgehouden. Aan het begin van de avond, omstreeks 18.30 uur, werd het slachtoffer weer vrij gelaten.

In verband met de ontvoering en gijzeling heeft de politie in de loop van de nacht drie Maastrichtenaren van 18, 36 en 43 jaar aangehouden.

Het slachtoffer werd door een van de daders uit een leslokaal van de school gehaald en gedwongen in een gereedstaande auto te stappen, waarin twee andere mannen zaten. Hierna is hij naar een pand in Maastricht gebracht waar hij tot ongeveer 18.30 uur werd vastgehouden. Nadat hij daar mocht vertrekken, is haar naar huis gelopen.

Aanleiding tot de ontvoering is vermoedelijk de diefstal van een bromfiets door het slachtoffer, zo meldt de politie. Nadat de ontvoering bij de politie werd gemeld, startte zij een grootschalig onderzoek. Dit leidde afgelopen nacht tot de aanhouding van de verdachten.
Provincie:
Tag(s):