dinsdag, 21. maart 2006 - 20:11

Dienstwapen en laptop van rechercheur gestolen

Amsterdam

Opnieuw is door onzorgvuldigheid bij een politiemedewerker een dienstwapen, laptop en een politielegitimatie gestolen uit een dienstvoertuig. Afgelopen donderdag wisten autokrakers uit een voertuig van een rechercheur van de Dienst Centrale Recherche (DCR) van het korps Amsterdam/Amstelland uit de achterbak een doorgeladen dienstwapen en een laptop te stelen.

De rechercheur had zijn voertuig geparkeerd op de Amstelveenseweg. Daar wisten de autokrakers de autoruit te vernielen en de spullen meete nemen. Na de ontdekking is het Bureau Interne Onderzoeken en de DCR onmiddellijk met een onderzoek begonnen.

Dit leidde al snel tot de aanhouding van twee verdachten. De politie maakte gebruik van een zogeheten lokauto. Na hun aanhouding bekenden zij in de auto van de rechercheur te hebben ingebroken. Bij een huiszoeking die direct volgde werden de spullen teruggevonden, aldus een woordvoerder van de politie Amsterdam. In totaal hield de politie drie mensen aan in deze zaak.

Het Amsterdamse incident is het zoveelste uit een reeks slordigheden, waarbij dieven vertrouwelijke informatie en wapens van de politie in handen wisten te krijgen. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken stuurde zeer recent nog een brief aan de Raad van Hoofdcommissarissen waarin hij wees op de verantwoordelijkheid van de korpsbeheerders als het gaat om vertrouwelijke politie-informatie en wapens die niet voor het oprapen mogen liggen.
Provincie:
Tag(s):