donderdag, 28. december 2006 - 20:46

Dieren gered bij brand in woning

Purmerend

Donderdagavond heeft de brandweer van Purmerend vier huisdieren gered, toen een woonhuis op Jachtwagenstraat in Purmerend, vermoedelijk door vuurwerk, in brand was geraakt. De brand brak uit rond kwart voor zes onder een afdak van de woning waar een motor stond geparkeerd.

De brand breidde zich uit naar de woning waar, op zes huisdieren na, niemand aanwezig was. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse, en zij wisten twee hondjes en twee cavia’s uit de brandende woning te halen.Twee vogels hebben de tragedie niet overleefd.

De bewoners, die onderweg waren naar een concert van Jan Smit, werden door de politie telefonisch ingelicht over het drama. Zij maakte daarop rechtsomkeer en werden door buren en de politie opgevangen. De dierenambulance heeft de dieren meegenomen. De hondjes hebben tijdens de brand rookvergiftiging opgelopen, maar maken het op dit moment redelijk. De twee cavia’s zijn er slechter aan toe. Voor hun leven wordt gevreesd. Dit laat woordvoerster Marike Boersma van de politie Zaanstad weten. Of de brand daadwerkelijk door vuurwerk is ontstaan, zal uit onderzoek moeten blijken.
Provincie:
Tag(s):