zaterdag, 28. oktober 2006 - 20:21

Dierenbescherming wil Pet's Joy voor rechter slepen

Den Haag

De Dierenbescherming wil hondenhandelaar Pet's Joy, voorheen
Faunaland Entius, voor de rechter slepen. Vorige week bleek in Vara's Kassa! dat Pet's Joy uit Medemblik verscheidene honden had verkocht die vervolgens overleden aan de zeer
besmettelijke ziekte Parvo.

In de week na de uitzending ontvingen zowel de Vara als de Dierenbescherming meer dan zestig vergelijkbare klachten van Pet's Joy klanten. De Dierenbescherming werkt de komende weken aan de samenstelling van een zo lijvig mogelijk dossier, om een kort geding te kunnen voeren tegen het bedrijf.

Na de uitzending van het consumentenprogramma regende het klachten van gedupeerde klanten, zo meldt de Dierenbescherming. Zij roept deze mensen, en anderen die nog twijfelen, op om een schriftelijke verklaring af te leggen voor het dossier Pet's Joy van de Dierenbescherming.

De honden zijn voornamelijk afkomstig uit het voormalig Oostblok, waar honderden honden in alle soorten, maten en rassen in schuren worden gefokt onder bio-industrie achtige omstandigheden. Meestal worden de pups veel te vroeg bij de moederhond vandaan gehaald, waardoor ze extra bevattelijk zijn voor ziektes. Ook kunnen zij hierdoor gemakkelijk gedragsproblemen ontwikkelen. Vervolgens worden de honden, vaak met valse inentingspapieren, voor de handel op transport gezet naar West-Europa, waaronder Nederland.
Provincie:
Tag(s):