donderdag, 21. december 2006 - 10:49

Dieven stalen 2 boten en 4 buitenboordmotoren

Leeuwarden

zondagmiddag is bij de Groote Wielen een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van twee boten en vier buitenboordmotoren uit Burgum, Drachten en Reduzum, zo meldt de politie donderdagochtend.

Een getuige, een 69-jarige inwoner van Oentsjerk, zag zondagmiddag twee onbekende mannen varen in rubberboten op de Groote Wielen. Eén van de boten leek volgens de man erg veel op zijn rubberboot die in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december werd gestolen uit zijn schiphuis aan het Prinses Margrietkanaal in Burgum. Toen de Oentsjerker iets riep gingen beide mannen er al varend vandoor.

Inmiddels was de politie gewaarschuwd die later die middag de twee rubberboten terugvond op de Staniastate en Andringastate in de wijk Camminghaburen. Eén van de mannen, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, kon diezelfde middag nog worden gearresteerd toen hij zijn bestelbus en aanhangwagen bij de Groote Wielen kwam ophalen. Een vriend van de man werd ook aangehouden maar later weer vrijgelaten omdat hij helemaal niets met de diefstallen te maken zou hebben. Hij was door de Leeuwarder gevraagd om samen met hem een proefvaartje met zijn nieuwe rubberboten te maken.

Na verhoor bekende de Leeuwarder dat hij de rubberboten en buitenboordmotoren in Burgum, Drachten en Reduzm had gestolen. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht de man het politiebureau verlaten. De gestolen goederen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.
Provincie:
Tag(s):