zaterdag, 18. maart 2006 - 11:48

Digitale schandpaal in Noord-Limburg

Venlo

Wie in Noord-Limburg betrapt word op het hebben van een wietplantage, wordt met naam en adres op internet gezet schrijft het dagblad de Limburger.Gedeputeerde M. Vestjens (VVD, veiligheid) maakte zijn plan om betrapte wiet-kwekers voortaan via internet aan de digitale schandpaal te nagelen bekend tijdens de onder-tekening van het convenant voor het project Het Groene Goud

Het Groene Goud is een samenwerking tussen o.a. provincie, de noord-limburgse gemeenten, politie energiebedrijf en het UWV. Zij gaan proberen het de wiettelers zo moeilijk mogelijk te maken. Volgens Vestjens is publicatie van de persoonlijke gegevens van de wietkweker en het perceel of de woning waar hij hennep heeft gekweekt een van de middelen om de wietteelt te ontmoedigen.

De Roermondse persofficier M. Smit laat in de Limburger weten de mogelijkheid van het publiceren van de namen van wietkwekers niet uit te sluiten. Met het oog op de wet op de privacy zitten er wel een aantal haken en ogen aan. Bovendien zal het alleen gaan om veroordeelde hennepkwekers.
Provincie:
Tag(s):