vrijdag, 20. januari 2006 - 16:37

Dijkstra gaat waarnemen in Doetinchem

Sittard-Geleen

Oud-burgemeester Wim Dijkstra van de gemeente Sittard-Geleen wordt per 1 februari waarnemend burgemeester van de Gelderse gemeente Doetinchem. Dit heeft de gemeente Sittard-Geleen vrijdag laten weten. Dijkstra volgt in Doetinchem burgemeester Margreet Horselenberg op die het burgemeesterschap van Lelystad op zich gaat nemen op die datum.

Dijkstra kondigde vorig jaar aan zijn burgemeesterschap van de Zuid-Limburgse gemeente voortijdig op te geven, nadat zijn positie onhoudbaar werd door een motie van afkeuring. Deze motie tegen hem werd aangenomen tijdens de vergadering over een nieuw te bouwen brede school. Door deze situatie nam de burgemeester een time-out om zich over zijn positie te beraden. Hij kwam tot de conclusie dat de afgelopen jaren voor hem tropenjaren waren die veel van hem hadden gevergd. Dijkstra legde zijn functie op 1 december vorig jaar neer. Hij gaf wel aan nog een bestuurlijke functie te ambiëren.

De PvdA-burgemeester was sinds 16 februari 2001 burgemeester van Sittard-Geleen. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Oss en de gemeente Udenhout. Wim Dijkstra begon zijn politieke carrière in 1986 als wethouder Sociale Zaken en Personeelszaken van de gemeente Tilburg.
Provincie:
Tag(s):