dinsdag, 28. februari 2006 - 15:59

Dit jaar al overdekte ijsbaan in Noord

Amsterdam

De PvdA wil op korte termijn een schaatsbaan in Noord hebben. De Jaap Edenbaan is overvol. Noord heeft de ruimte. Er is grote behoefte aan een tweede ijsbaan in Amsterdam.
Al jaren wordt er in de stad over gesproken. Geert Dales (VVD) vond het maar onzin. "Laat Zaanstad dat maar doen."

Een concreet voorstel is er daardoor nooit gekomen. De PvdA Amsterdam Noord gooit nu de knuppel in het hoenderhok. Vóór de vestiging van een definitieve tweede baan wil deze partij al komende november schaatsen in de Docklandshal. PvdA wethouder Chris de Wild Propitius vindt dat stedelijke sportambities in Noord direct van de grond kunnen komen.

Noord is ambitieus. Sport is belangrijk voor een gezonde samenleving. De ‘Dome’ is er niet gekomen. Het sportcomplex Only Friends voor gehandicapte kinderen komt er wel. Stedelijke plannen kunnen in Noord direct ingevuld worden. "We praten te lang in Amsterdam. We leven nu. Gewoon doen, is mijn motto", aldus De Wild Propitius.

In Noord is plaats voor een 400 meter- en een ijshockeybaan. Een nieuw sportcomplex heeft tijd nodig. Op heel korte termijn zijn er al mogelijkheden. Er zijn in Nederland genoeg exploitanten voor tijdelijke schaatsbanen. De Wild Propitius: "Nederland is een schaatsland. Kijk naar initiatieven zoals in Delft op de Beestenmarkt. Delft leeft op straat in de winter. Zoiets kan ook hier. Maar dan overdekt. In de Docklandshal op de NDSM werf".

Egbert de Vries, voorzitter van de stichting Jaap Edenbaan juicht de plannen toe: “Ik ben blij met meer ijs in de stad.� Lex Brans, directeur van Kinetisch Noord dat de Docklandshal exploiteert: “wat mij betreft kan het nu al. Een plaat ijs ter grootte van een ijshockeybaan kan zo in de hal worden neergelegd. De andere evenementen en de markten kunnen daarnaast gewoon doorgaan. Ik verheug me erop.�
Provincie:
Tag(s):