vrijdag, 22. december 2006 - 9:36

DNA-match in moordzaak Hoogerheide

DNA-onderzoek naar bloedvlekken op de jas van de verdachte van de moord op de 8-jarige scholier in Hoogerheide heeft uitgewezen dat het bloed afkomstig is van het slachtoffer. Gelet op het grote belang van de zaak heeft het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk (NFI) dit onderzoek met voorrang verricht.

De politie heeft inmiddels verklaringen opgenomen van getuigen die de verdachte 22-jarige Hagenaar rond de tijd van het incident in de jas hebben zien rondlopen. Op aanwijzing van getuigen is de jas kort na het incident in handen van de politie gekomen.

Het onderzoek in deze zaak, waarin verdachte J.C. recentelijk door de raadkamer van de rechtbank Breda 90 dagen voorarrest opgelegd kreeg, vordert gestaag. Zo onderzoekt het NFI momenteel de overige in beslag genomen goederen minutieus op sporen. Berichtgeving over nieuwe resultaten zal naar verwachting eind januari 2007 gedaan kunnen worden. Er vinden nog steeds verhoren plaats; zowel van de verdachte als van bij deze zaak betrokken getuigen.

De verdachte blijft bij zijn ontkennende verklaring.
Provincie:
Tag(s):