zaterdag, 23. september 2006 - 10:15

Docent zeevaartschool verdacht van ontucht

Delfzijl

De politie in Groningen heeft afgelopen dinsdag een 45-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man wordt er van verdacht gedurende een periode van anderhalf jaar meerdere jonge vrouwen ontuchtig te hebben betast. De man is een docent aan de zeevaartschool in zijn woonplaats en was officier bij het Zeecadettenkorps van Delfzijl.

In opdracht van de officier van justitie heeft de politie ook een zoeking gedaan in de woning van de man. Daarbij zijn een PC en software in beslag genomen. Op de PC van de man is kinderporno aangetroffen. Inmiddels zijn er twee aangiftes tegen de man binnengekomen. Het Openbaar Ministerie meerdere aangiftes niet uit. De man wordt verkrachting tenlasten gelegd.

Ook de Partij van het Noorden (PvhN) zit met de kwestie in haar maag. De verdachte stond op de lijst voor de gemeenteraad van Delfzijl. In een intervieuw met RTV Noord laat partijvoorzitter Teun Jan Zanen weten het rampzalig te vinden voor de betrokkenen. 'De kwestie erg gevoelig omdat de vrouw van de verdachten raadslid is voor de PvhN in Delfzijl' aldus Zanen.

De man is is vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die de inbewaringstelling van de man voor veertien dagen heeft bevolen. De verdachte zit op dit moment in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat en de politie.

De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):