maandag, 9. oktober 2006 - 17:54

Dochter door vader gestoken

Amsterdam

Zaterdagavond rukten hulpverleningsdiensten uit voor een steekpartij in een woning in Amsterdam-West. Een 19-jarige vrouw had de 1-1-2 centrale gebeld met de mededeling dat zij in haar woning door haar vader was gestoken. Agenten troffen een chaotische situatie aan. De 43-jarige hoofdbewoner deed niet open voor de hulpverleners.

De agenten forceerden hierop de toegangsdeur. Binnen troffen de dienders een hevig bloedende jonge vrouw aan en een man die ook onder het bloed zat. Omdat het vermoeden bestond dat er gebruik was gemaakt van een steekwapen en de man op nadrukkelijk verzoek van de agenten zijn handen verborgen hield werd ter aanhouding een diensthond ingezet.

Bij de inzet hiervan raakte de man lichtgewond. Bij onderzoek bleek dat de man de vader van de gewonde jonge vrouw was. Hij had zijn dochter achterna gezeten door de woning en had haar in haar hand gestoken. Het slachtoffer kon zich opsluiten in de badkamer. Hiervandaan kon zij met haar GSM de politie alarmeren.

Zowel de man als de vrouw moesten naar een ziekenhuis worden gebracht om aan hun verwondingen te worden behandeld. De vader werd na behandeling in een politiebureau ingesloten. De vrouw kon na behandeling naar huis. De recherche van district West onderzoekt wat de aanleiding is geweest voor het voorval.
Provincie:
Tag(s):