zaterdag, 22. april 2006 - 16:40

Dode bij woningbrand Zundert

Zundert

Bij een uitslaande brand in een boerderij aan de Moersebaan (buitengebied Zundert) is zaterdagmorgen een dodelijk slachtoffer gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. Het stoffelijk overschot is inmiddels geborgen. De technische recherche van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek is bezig met een sporenonderzoek naar de oorzaak van de brand.

Rond 08.55 uur werd de brand door een buurman gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak van de boerderij. De brandweerkorpsen van Zundert en Rijsbergen zetten 3 tankautospuiten in om het vuur te bestrijden. De brandweer van Breda assisteerde met een hoogwerker.

Brandweerlieden troffen korte tijd later in het woongedeelte van de boerderij het lichaam aan van een overleden persoon. De brand, die werd aangemerkt als 'middelbrand', kreeg al snel de kwalificatie 'grote brand'. Niet vanwege de omvang van de brand, maar omdat in het buitengebied de watertoevoer van grote afstand moest komen.

De politie sloot de Moersebaan af voor het overige verkeer. Nadat om 10:30 uur het sein brandmeester werd gegeven heeft de politie, samen met de brandweer, het lichaam van het slachtoffer geborgen. Naast politie en brandweer, kwam ook Stichting Salvage, Bureau Slachtofferhulp en een ambulance van de GGD ter plaatse. Medewerkers van het energiebedrijf Essent hebben de gasvoorziening van het pand afgesloten. De boerderij raakte door de brand en bluswerk ernstig beschadigd, maar wordt niet als verloren beschouwd.

In de loop van de ochtend is de familie in kennis gesteld over het aantreffen van het dodelijk slachtoffer in de woning.
Provincie:
Tag(s):