zondag, 16. april 2006 - 19:16

Dode en acht gewonden bij ernstig ongeval

Beetsterzwaag

Zondagmiddag rond 16.00 uur zijn op de Gerdyksterwei in Beetsterzwaag negen personen gewond geraakt bij een ernstig ongeval. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. Een van de slachtoffers een 43-jarige vrouw uit Gorredijk is daar aan haar verwondingen overleden.

Door nog onbekende oorzaak botsten de auto’s aan het eind van de middag op elkaar. Als snel bleek er een groot aantal slachtoffers te zijn en werd er medische assistentie ingeroepen van twee trauma helikopters. Twee slachtoffers zaten bekneld en zijn door de brandweer bevrijd.

Een woordvoerder van de politie Fryslân liet weten dat in de betrokken auto’s een gezin, bestaande uit vader/moeder en drie tiener kinderen, uit Den Bosch zat en in de andere auto vijf volwassenen met verschillende woonplaatsen. In totaal raakten acht personen gewond, waarvan twee ernstig. Een 43-jarige vrouw uit Nij Beets overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

In verband met het ongeval, de zorg voor de slachtoffers, het technische onderzoek door bureau Ongevallenanlyse en de ruimingwerkzaamheden sloot de politie de weg enige uren af. De politie schakelde ook bureau Slachtofferhulp in. De twee personenauto’s waren total loss en zijn door een takeldienst afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):