woensdag, 8. november 2006 - 9:37

Dode en gewonde bij schietincidenten

Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij schietincidenten een dode en een zwaargewonde gevallen. Over de toedracht van de schietincidenten is vooralsnog niets bekend. Het onderzoeksteam van de recherche van het vijfde district onderzoekt of de incidenten verband houden met elkaar. Het Forensisch Technisch Onderzoeksteam heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht.

In de nacht van dinsdag op woensdag raakte een 45-jarige man bij een schietpartij in de Senecastraat zwaargewond.
Het slachtoffer werd daar door de hulpverleningsdiensten bloedend aangetroffen op het trottoir. Hij werd met meerdere schotwonden opgenomen in een ziekenhuis en moest een spoedoperatie ondergaan. Zijn toestand wordt omschreven als zorgwekkend maar stabiel. Bureau Opsporing district West heeft de zaak in onderzoek.

Rond 00.30 uur overleed in een Amsterdams ziekenhuis een 20-jarige man aan zijn verwondingen die hij bij een schietincident in de Willem Nakkenstraat had opgelopen. Dit slachtoffer werd in het trapportaal van een etagewoning aan de Willem Nakkenstraat zwaar gewond aangetroffen. Ambulancepersoneel verleende de man eerste hulp en vervoerde hem in kritieke toestand naar het ziekenhuis, waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

Het slachtoffer is een bekende van de politie. Het Forensisch Technisch Onderzoeksteam is een onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):