woensdag, 10. mei 2006 - 17:21

Dode en twee zwaar gewonden bij aanrijding

Berg en Terblijt

Bij een aanrijding in Berg en Terblijt is woensdagmiddag rond 16.30 uur een 73-jarige automobiliste uit Maastricht om het leven gekomen. Bij de aanrijding waren twee personenauto’s en een legertruck betrokken, zo meldt een politiewoordvoerder. De bestuurster van de andere personenauto, een 78-jarige vrouw uit Maastricht, en de 70-jarige echtgenoot van de vrouw die om het leven kwam, raakten bij de aanrijding zeer zwaar gewond.

Volgens de politie is het ongeluk ontstaan toen een personenauto onder aan de Rasberg afremde. De militaire vrachtwagen reed daar vervolgens achterop, waarop de personenauto naar de andere weghelft werd geduwd. Hier kwam het voertuig in botsing met tweede personenauto, waarin het echtpaar uit Maastricht zat.

De twee zwaar gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De Rijksweg was meerdere uren gestremd voor alle verkeer. Naast de politie heeft ook de Koninklijke Marechaussee een onderzoek ingesteld, omdat een militair voertuig bij het ongeval betrokken was.
Provincie:
Tag(s):