zondag, 11. juni 2006 - 12:16

Dode en vijf gewonden bij aanrijding

Raalte

Zaterdagmiddag rond 16.00 uur vond er een ongeval plaats op de Raalterweg, tussen Raalte en Wesepe (N348). Een bestuurder van een personenauto kwam daarbij om het leven, terwijl vijf anderen gewond raakten.

Een personenauto, bestuurd werd door een 22- jarige inwoner uit Mariënheem, reed over de Raalterweg, in de richting van Wesepe. Zonder aanwijsbare oorzaak raakte deze bestuurder op de linker rijbaan en kwam daarbij frontaal in botsing met een tegenligger. De bestuurder, een 22-jarige inwoner uit Mariënheem overleed ter plaatse. De andere auto werd bestuurd door een 44-jarige inwoonster uit Raalte. Bij haar in de auto zaten vier kinderen in de leeftijd van 10 jaar, allen uit Raalte.
Door de kracht van de aanrijding was het voertuig van de bestuurders zodanig beschadigd, dat de brandweer alle slachtoffers uit de auto moest bevrijden.

De bestuurster uit Raalte en de vier inzittende kinderen raakten ernstig gewond. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Deventer en in Zwolle. Zij verkeren buiten levensgevaar.

Gezien de grote materiële schade en de zorg voor de slachtoffers en de afhandeling van de aanrijding, was de rijbaan van de Raalterweg tot 19.00 uur voor al het verkeer afgesloten.
Provincie:
Tag(s):