dinsdag, 28. maart 2006 - 9:29

Dode ganzen in afvalzak Puttenaar

Putten

De politie heeft een 74-jarige man uit Putten bekeurd omdat er in de afvalzak die hij woensdagmorgen (22/3) op de Sprielderweg in Putten had klaargezet voor de reinigings-ophaaldienst, twee dode grauwe ganzen werden aangetroffen. De medewerkers van de ophaaldienst ontdekten de ganzen nadat de zak in de vuilnisauto was gelegd en door de aanwezige persplaat openscheurde.

De medewerkers van de reinigingsdienst hebben hierop - met het oog op de regelgeving rond de 'vogelgriep' en de Destructiewet - direct de politie ingeschakeld.

De dode ganzen zijn daarna door de AID, de Algemene Inspectie Dienst, voor onderzoek opgehaald.Bij nader onderzoek door de politie werd duidelijk dat de vuilniszak met de ganzen toebehoorde aan de 74 jarige Puttenaar. In dezelfde vuilniszak trof de politie een adressticker met de naam en adres van de verdachte en ook ander huishoudelijk afval, waaronder een leeg becel-boterkuipje en verpakkingsmateriaal van een warme maaltijd zoals gebruikt wordt door de instelling 'tafeltje-dek-je'.

De man heeft verklaard, dat de betreffende vuilniszak en een deel van het huishoudelijk afval van hem afkomstig is. Hij ontkent dat de ganzen en een leeg becel-boterkuipje door hem in de vuilniszak zijn gestopt.

De politie maakt een proces-verbaal op. De 74-jarige man is dezelfde verdachte die een week eerder door een opsporingsambtenaar van de gemeente Putten werd bekeurd toen hij een becel-boterkuipje en verpakkingsmateriaal van een tafeltje-dekje-maaltijd in een gemeentelijke vuilnisbak langs de weg deponeerde.

Na de publiciteit over dit incident in de media heeft zich een Puttenaar als getuige bij de politie gemeld die enige tijd geleden el eens had gezien dat de 74-jarige huishoudelijk afval in een gemeentelijke vuilnisbak langs de straat deponeerde.
Provincie:
Tag(s):