woensdag, 25. januari 2006 - 14:33

Dode, gewonden en veel blikschade door gladheid

Zwolle

Woensdagochtend heeft het regenfront dat over Nederland trok gezorgd voor tientallen aanrijdingen in het werkgebied van de politieregio IJsselland. Rond 08.30 uur kwamen in de Kop van Overijssel (o.a. Steenwijk en Kampen) de eerste meldingen binnen van aanrijdingen, veroorzaakt door de gladheid. Vervolgens trok het regengebied weg in de richting van de regio Zwolle en later naar de omgeving van Deventer. Daarmee verschoven ook de aanrijdingen zich in die richting.

Het merendeel van de aanrijdingen resulteerde in uitsluitend blikschade, maar er zijn ook een aantal aanrijdingen geweest waarbij verschillende personen (licht)gewond zijn geraakt. Naast het gemotoriseerde verkeer zijn ook veel voetgangers en fietsers ten gevolge van de gladheid onderuit gegaan.

Op de Holterweg in Bathmen is rond 10.15 uur een 54-jarige vrouw uit Bathmen dodelijk verongelukt. Zij reed met haar auto over de Holterweg in de richting van Deventer en is op nog onverklaarbare wijze op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Hierdoor kwam zij frontaal in aanrijding met een tractor. De bestuurder van de tractor heeft nog geprobeerd de auto te ontwijken, maar kon de frontale aanrijding niet voorkomen. De tractorbestuurder is hierbij niet gewond geraakt.

De exacte oorzaak van de aanrijding wordt nog door de politie onderzocht. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de gladheid ook bij deze aanrijding een rol heeft gespeeld.
Provincie:
Tag(s):