woensdag, 22. november 2006 - 8:57

Dodelijk ongeval bij verkeerscontrole A12

Duiven

Een tot dusver onbekende man met vermoedelijk Duitse nationaliteit is in de nacht van dinsdag op woensdag om te leven gekomen op het Velperpbroekcircuit in Arnhem. De man verloor omstreeks twee uur ’s nachts de macht over het stuur nadat hij met hoge snelheid was weggereden bij een verkeerscontrole op de A12 bij Duiven.

De automobilist was kort voor twee uur op een parkeerplaats langs de A12 bij Duiven naar een controleplaats geleid in verband met een grootscheepse verkeerscontrole. Toen een van de agenten hem wilde laten stoppen ging de man er echter met hoge snelheid vandoor. De agent moest daarbij opzij springen om niet te worden aangereden.

Door een politiesurveillance werd een achtervolging ingezet. Op het knooppunt Velperbroek nam de man de afslag richting A348. Onderaan de afslag ging het echter mis: de bestuurder verloor de macht over het stuur en botste achtereenvolgens tegen de vangrail en een verkeersmast. De bestuurder raakte daarbij dusdanig gewond dat hij terplekke overleed. Naar de toedracht van het ongeval wordt nog een onderzoek ingesteld door de verkeersongevallendienst van de politie. Ook is de identiteit van de man nog niet vastgesteld kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):