zondag, 27. augustus 2006 - 10:01

Dodelijke slachtoffer bij steekpartij in cafe

Groningen

Een 25-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht na een steekincident in een café aan de Grote Markt om het leven gekomen. Een 16-jarige jongen uit Assen is vrijwel direct na dit incident aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 01.50 uur een melding van een steekpartij. Toen agenten ter plaatse kwamen hadden beveiligingsmedewerkers het café al ontruimd. Een beveiligings-medewerker en een klant verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Hij overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Ook hielden de beveiligingsmedewerkers een mogelijke verdachte aan. Deze werd meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten. Zijn verhoor moet meer duidelijkheid geven over de toedracht van de steekpartij.

De technische recherche startte een sporenonderzoek. Het steekwapen werd op het plaats-delict aangetroffen en is inbeslaggenomen. Omstreeks 06.20 uur werd het plaats-delict vrijgegeven.

Op het moment dat het incident plaatsvond, waren vele bezoekers in het café aanwezig. Een aantal van hen wordt als getuige gehoord.

Mensen die zich nog niet als getuige hebben gemeld, en wel iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):