woensdag, 8. februari 2006 - 14:11

Dodge Caliber SRT-4

De Caliber is nog niet eens op de markt of Dodge presenteert al een sportieve versie van het model. De Dodge Caliber SRT-4 wordt aangedreven door een 300 pk sterke 2.4 liter turbomotor. De prestaties liegen er niet om.

De Dodge Caliber zal het eerste model zijn waarmee Dogde haar marktverovering zal starten. De Caliber valt in de Golf-klasse en is binnenkort leverbaar vanaf ongeveer 20.000 euro. Voordat het zover is presenteert Dodge al een sportieve versie van de Caliber; de SRT-4.

De sportieve Caliber SRT-4 is door de ´Street Race and Technology´ afdeling van de Chrysler Group onder handen genomen. Onder de motorkap werd een 2.4 liter turbomotor met een vermogen van 300 pk gelepeld. De motor stelt de bestuurder in staat om de Caliber SRT-4 binnen 6 seconden naar 100 km/h te laten sprinten. Zowel het vermogen als de prestaties zijn volgens Dodge vergelijkbaar met die van een V8.

Aan de buitenkant is de sportieve Caliber herkenbaar aan zijn gewijzigde voor- en achterbumpers en de koelopening op de motorkap. Grote lichtmetalen wielen, sportuitlaten, een sportinterieur en een verlagingskit maken het plaatje compleet. In 2007 zal de Caliber SRT-4 op de markt verschijnen.
Categorie:
Tag(s):