donderdag, 16. maart 2006 - 9:30

Doetinchemse baby door misdrijf om het leven

Doetichem

Uit een uitgebreid onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de op 29 januari gevonden baby door een misdrijf om het leven is gekomen. De baby werd door twee kinderen levenloos aangetroffen in een vijver aan de Torontostraat in Doetinchem. Eveneens is duidelijk geworden dat het kindje na de geboorte nog enige tijd heeft geleefd.

Het rechercheteam, dat onderzoek doet naar het levenloos aangetroffen baby’tje in de Kapperskolk, is nog dagelijks druk bezig met het uitvoeren van allerlei onderzoeken om zo de moeder te achterhalen. Inmiddels is duidelijk, dat het jongetje door een misdrijf om het leven is gekomen en niet, zoals waar rekening mee werd gehouden, door een ongeval.

Over de doodsoorzaak doet het rechercheteam geen mededelingen. De politie wil eerst de moeder of direct betrokkenen spreken. Uit de verklaringen moet duidelijk worden wat er is gebeurd en welke achtergronden en motieven een rol hebben gespeeld in dit drama.

Uit het onderzoek, waarbij weerkundigen betrokken zijn geweest, is ook gebleken dat de baby rond 22 januari in de Kapperskolk is achtergelaten. Dit heeft het team geconcludeerd aan de hand van de temperatuur- en ijstabellen die zijn geraadpleegd
Provincie:
Tag(s):