donderdag, 13. april 2006 - 16:52

Donner laat Louwes nog niet gaan

Lelystad

De detentie van de wegens de Deventer moord veroordeelde E. Louwes wordt niet onderbroken. Dat heeft minister Donner van Justitie donderdag na consultatie van het Openbaar ministerie gemeld aan advocaat Knoops. Deze had daartoe namens zijn cliënt een verzoek ingediend bij de minister van Justitie.

Minister Donner baseert zijn besluit op het feit dat er bij het Openbaar ministerie op dit moment geen twijfel bestaat aan de juistheid van het arrest van het gerechtshof te Den Bosch. Daarnaast schrijft hij in de brief aan de advocaat dat 'uit het enkele feit dat thans na het oriënterend vooronderzoek een aantal onderzoekshandelingen plaatsvindt, niet kan worden afgeleid dat er twijfel is over het rechterlijk oordeel'.

Pas nadat deze onderzoekshandelingen zijn voltooid, kan het Openbaar ministerie een afgewogen standpunt innemen of de resultaten daarvan aanleiding geven tot twijfel omtrent het rechterlijk oordeel. De minister schrijft dat het hem niet past op de bevindingen van het vervolgonderzoek vooruit te lopen.
Fiscaal-jurist Ernest Louwes werd in 1999 tot twaalf jaar cel veroordeeld voor het doodsteken van zijn cliënte Jacqueline Wittenberg wonende in Deventer. Hij zou uit zijn geweest op het fortuin van de weduwe. Na vrijspraak door de rechtbank in Zwolle werd hij wel schuldig geacht door het hof in Arnhem.
Provincie:
Tag(s):