vrijdag, 25. augustus 2006 - 15:57

Doornbos en Alonso weer in de clinch met elkaar

De verstandhouding tussen Robert Doornbos en Fernando Alonso zal er na vandaag niet veel beter op zijn geworden. De twee hadden net als drie weken geleden tijdens de vrije training een momentje, dit keer was de Nederlander minder mild voor zijn Spaanse collega.

Na de vrije training voor de Grand Prix van Hongarije verdedigde Doornbos Alonso nog, nu is de Rotterdammer niet te spreken over de acties van de wereldkampioen. "Ik vraag me af wat hij er nu over te zeggen heeft. Het is een schande wat hij vandaag gedaan heeft."

De twee kwamen elkaar tegen in vrije training voor de Grand Prix van Turkije. Alonso nam Doornbos op sleeptouw na bocht 9 en ze reden zij aan zij over het rechte stuk achter op het circuit. De Renault-coureur leek echter niet van plan om Doornbos er langs te laten en maakte een beweging in de richting van de Red Bull Racing-testcoureur. Beide mannen raakten elkaar, maar konden toch hun weg vervolgen.

Volgens Doornbos was het een spelletje van Alonso, om te zien wie de 'grootste ballen' heeft. "Ik hoopte dat hij me gewoon voorbij zou laten om mijn ronde af te kunnen maken. Maar dat deed hij niet. Hij wilde een soort spelletje spelen, om te zien wie er het laatste zou remmen ofzo. We hebben elkaar zeker geraakt, bewijs is er genoeg."

Bij de vrije trainingen in Boedapest was er ook al een incident met dezelfde hoofdrolspelers. Toen gaf Alonso een brake-test aan Doornbos, omdat de Rotterdammer hem te veel geblokt zou hebben. Alonso werd toen bestraft voor roekeloos rijgedrag, maar Doornbos had het nog voor de regerend wereldkampioen opgenomen. Toch kon de Spanjaard in de kwalificatie toen twee seconden bij zijn tijden optellen, de vraag is of de stewards er nu ook wat mee gaan doen.
Categorie:
Tag(s):