vrijdag, 31. maart 2006 - 18:13

Doornbos gooit hoge ogen tijdens vrije trainingen

In de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van Australië heeft Robert Doornbos vandaag goede zaken gedaan voor Red Bull Racing. Op het 5.303 kilometer lange semi-stratencircuit in hartje Melbourne reed de 24-jarige testrijder in de tweede training enkel racesimulaties, maar gaf hij in de openingstraining een duidelijk visitekaartje af door van de 25 actieve coureurs de tweede tijd te noteren!

Waar de afgelopen jaren op het fraaie Albert Park circuit meestal zomerse temperaturen werden gemeten, kwam het kwik vandaag niet boven de 22 graden Celsius. Met een baan die mede hierdoor nog niet veel grip bood en gelet op het dit jaar nieuw geïntroduceerde motorenreglement, verkozen de meeste coureurs pas tegen het einde van de eerste één uur durende sessie het asfalt op te gaan. Doornbos wisselde gedurende de gehele sessie vaak stuivertje met Anthony Davidson (Honda F1) om de eerste positie en sloot na 19 ronden uiteindelijk de sessie af op een mooie tweede plaats (1:28.559).

De tweede vrije training ‘Down Under’ werd door Red Bull Racing aangegrepen om een juiste bandenkeus voor de 58 ronden tellende race aanstaande zondag te maken. Verdeeld over twee lange-afstandruns testte Doornbos onder nagebootste race-omstandigheden uitvoerig de beide door Michelin meegenomen typen banden door in totaal 32 ronden af te leggen. Hiermee reed de geboren Rotterdammer veruit de meeste ronden van alle 28 coureurs. Zijn tijd van 1:29.876 bleek uiteindelijk tevens goed voor de 20e klassering.

Robert Doornbos: “Direct vanmorgen voelden we al dat er een positief resultaat in de lucht hing. Albert Park ligt niet alleen mij heel goed, maar ook het team was hier vorig jaar al erg sterk. Over één ronde is de wagen hier zeer competitief, en het voelt natuurlijk erg fijn om ’s ochtends bovenaan in de lijsten te staan. Na de twee racestint-simulaties vanmiddag is onze bandenkeus nu ook duidelijk. Ik hoop dat we deze lijn morg en en zondag kunnen doortrekken!�
Categorie:
Tag(s):