donderdag, 11. mei 2006 - 23:32

Doornbos racecoureur bij Red Bull

Robert Doornbos stapt vanaf de volgende Grand Prix, die van Monaco, in de racestoel van Red Bull. Althans volgens de website F1racing.nl. Doornbos neemt de plaats over van Christian Klien die tot dusver matig presteert bij het team.

Doornbos dankt deze promotie door een extra financiele injectie van sponsor Meurmans. In het begin van het seizoen betaalde Meurmans al een bedrag van 8 miljoen om Doornbos als testrijder in te zetten bij Red Bull, maar nu doet de sponsor er nog eens 7 miljoen bij.

Doornbos maakt tot dusver een flitsende carierre mee in de formule 1. Twee seizoenen geleden maakte de Rotterdammer al zijn debuut als testrijder bij Jordan, waar hij vorig jaar ook een groot deel van het seizoen mee doorging. Maar in oktober 2005 stapte hij over naar de Minardi en reed hij al een aantal races mee.

Vanaf het begin van dot seizoen is hij testrijder bij het team van Red Bull en laat hij goede prestaties zien op de vrijdag. De geruchten gaan dat Doornbos officieel maandag zal worden aangesteld als racerijder, maar weer andere media ontkennen het gehele verhaal van de promotie.
Categorie:
Tag(s):