donderdag, 31. augustus 2006 - 11:31

Doorrijder na aanrijding meldt zich

Naar aanleiding van de naspeuringen van de politie naar de bestuurder van een Peugeot 307 meldde een 34-jarige Vijfhuizenaar zich afgelopen dinsdag omstreeks 08.15 uur op het politiebureau in Hoofddorp.

Hij verklaarde de verantwoordelijke bestuurder te kunnen zijn geweest en is daarop aangehouden voor verhoor. Hij verklaarde verder op het tijdstip van de aanrijding met
een Peugeot op de Zwanenburgerdijk te hebben gereden en daar in slaap te zijn gevallen.

Door een klap was hij weer wakker geschrokken. Hij dacht daarop in aanrijding te zijn gekomen met een geparkeerde auto. Hij stopte niet doch reed door. Zijn beschadigde auto is bij een schadeherstelbedrijf in beslag genomen. Daar zal technisch onderzoek aan worden verricht. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De aanrijding vond zondagmiddag op de Zwanenburgerdijk plaats waarbij een 16-jarig meisje uit Midden-Beemster zeer ernstig gewond raakte. Het meisje zat achterop de fiets bij haar vriend en reed rond 21.45 uur over de dijk in de richting van Vijfhuizen. Tussen de Weerenbrug en Kinheim werden zij aangereden door een auto.
Provincie:
Tag(s):