zondag, 6. augustus 2006 - 22:08

Drama op Utrechtse gracht

Utrecht

Op de Oude Gracht in Utrecht, ter hoogte van de Winkel van Sinkel, is zondagavond omstreeks 21.45 uur een trap ingestort. Het ongeval gebeurde tijdens het slotconcert van het festival De Utrechtse Zomer. Een politiewoordvoerder meldt dat er zeven zwaargewonden zijn en drie personen in kritieke toestand naar ziekenhuizen zijn vervoerd. Tevens zijn meerdere lichtgewonden op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen. Duikers van de Utrechtse brandweer hebben het water van de Oudegracht doorzocht naar eventuele overige slachtoffers.

De bezoekers stonden te kijken naar het slotconcert, ter afsluiting van de botenparade. Toen de band ZUCO 103 met zijn concert was begonnen stortte de grote trap in en kwam daarbij gedeeltelijk op een boot terecht. De trap vormde een vaste verbinding tussen de wal en de werfkelders. Mensen die daarop stonden vielen hierdoor massaal naar beneden of kwamen daartussen klem te zitten. Ook bezoekers die zich onder de trap op de werf bevonden raakten gewond.

De zwaargewonden zijn overgebracht naar het UMC en de minder ernstig gewonde slachtoffers naar andere Utrechtse ziekenhuizen.

Brandweerduikers hebben een aantal mensen uit het water van de Oudegracht weten te halen.

Getuigen meldden dat er een groep bezoekers op de trap stonden te springen en te dansen, toen deze naar beneden stortte.

Het evenement is na het ongeval onmiddellijk stilgelegd. Een deel van de Utrechtse binnenstad is afgezet om de hulpverleningsdiensten van en naar de plaats van het ongeval vrije doorgang te geven.
Provincie:
Tag(s):