donderdag, 31. augustus 2006 - 21:53

Drank en parfum van Schiphol naar VS mag weer

Schiphol

Vanaf vandaag kunnen passagiers met bestemming Verenigde Staten danwel reizend met een van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weer vloeistoffen als drank, parfum en gels kopen in het See Buy Fly Shopping Centre. Aankopen worden verzegeld overhandigd bij de gate. Deze nieuwe 'Gate Delivery' service wordt mogelijk gemaakt door Amsterdam Airport Schiphol en de concessionairs van See Buy Fly.

In de Verenigde Staten wordt deze service voor tax free aankopen al enige jaren gehanteerd. Schiphol heeft deze maatregel genomen in samenspraak met de luchtvaartmaatschappijen en hun concessionairs. Met de maatregel willen betrokken partijen de service aan de passagiers binnen de huidige veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk op peil houden .

Als gevolg van de recent verijdelde aanslagen in het Verenigd Koninkrijk werd door de Amerikaanse autoriteiten verboden om vloeistoffen mee te nemen in de handbagage. De maatregel was van kracht op vluchten naar de Verenigde Staten en met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Deze verscherpte veiligheidsmaatregel blijft van kracht voor alle vloeibare middelen die niet zijn aangeschaft in het See Buy Fly Shopping Centre en die via Gate Delivery zijn overhandigd aan de passagiers.
Provincie:
Tag(s):