vrijdag, 5. mei 2006 - 15:20

Drent verstoort doden-herdenking

Kropswolde

De politie heeft donderdagavond op de Woldweg een 38-jarige man uit Smilde aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en het verstoren van de openbare orde.
De verdachte reed een rij stilstaande auto’s voorbij, die in verband met de dodenherdeking waren stil gezet. Ondanks het feit dat de twee minuten stilte waren begonnen, reed de man door.

Een politieagent gaf hem vervolgens een stopteken. Een politieagent vroeg hierop aan de automobilist om de motor af te zetten, in verband met de herdenking. De recalcitrante man deed dit pas na diverse vorderingen en/of waarschuwingen. Hij verstoorde hiermee de herdenking en ergerde daarmee de aanwezige menigte.

Even later kwam plotseling luide muziek uit de auto van de verdachte. Hij werd direct aangehouden door de politie. De man begon hevig te vloeken en wilde een agent te lijf gaan. Deze wist de 38-jarige te boeien en te overmeesteren. Diverse aanwezigen uitten hun ongenoegen over het gedrag van de Smildenaar en hun waardering over het optreden van de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau en gehoord. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):