zondag, 26. november 2006 - 16:45

Drenthe: dé sportprovincie van Nederland

Assen

Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) lanceerde zaterdag in Assen tijdens een sportieve bijeenkomst in Sportpark De Hoogspanning de beweegcampagne Drenthe Beweegt! Wat beweegt jou? Zij deed dit samen met een groot aantal Drentse burgemeesters en wethouders sport en bekende en minder bekende sportieve Drenten.

Zij gaven zaterdagmorgen in Assen het goede voorbeeld door deel te nemen aan een fittest en een aantal sportieve activiteiten. Het doel van de campagne is te stimuleren dat Drentse inwoners meer gaan bewegen en sporten en te laten zien dat onze provincie op dit vlak zeer veel mogelijkheden biedt. De aanwezigen riepen dan ook iedere inwoner van de provincie Drenthe op om meer te gaan bewegen.

Tijdens de presentatie onderstreepte Anneke Haarsma het belang van de campagne: “Sport en beweging geven ontzettend veel plezier. Bovendien speelt het een belangrijke rol bij een gezonde levensstijl en het tegengaan van overgewicht. Het is belangrijk dat iedere inwoner van onze provincie zich bewust is van zijn levensstijl. Ik vind dat bewegen daar een vanzelfsprekend onderdeel van zou moeten zijn, daarom roep ik iedere inwoner van Drenthe op om in beweging te komen!�.

Naast de beweegcampagne gaat de provincie gemeenten in Drenthe ondersteunen bij de uitvoering van projecten op het gebied van buurt, onderwijs en sport. Deze projecten die in 12 Drentse gemeenten gaan starten, hebben tot doel om jongeren sportiever en gezonder te laten leven en probleemgedrag onder jongeren te voorkomen. Maar er is niet alleen speciale aandacht voor jongeren, ook is er veel aandacht voor het stimuleren van bewegen voor ouderen en gehandicapten. Daarnaast trekt het college extra geld uit om sportverenigingen verder te ondersteunen, om sporttalenten in hun ontwikkeling te begeleiden en wil het college investeren in het aantrekken van grootschalige topsportevenementen naar de provincie Drenthe.
Provincie:
Tag(s):