zondag, 11. juni 2006 - 21:16

Drenthe klaar voor grootste fietsevenement van Nederland

Diever

Van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 juli vindt de Drentse Fiets 4Daagse weer plaats, het grootste fietsevenement van Nederland. Ieder jaar heeft de Drentse Fiets 4Daagse een thema, bij deze 41e editie draait het allemaal om Drenthe in beweging.

Vier dagen lang kan er worden ontdekt wat de fietsprovincie van Nederland allemaal te bieden heeft. Bossen, heidevelden, zandverstuivingen, schaapskuddes, hunebedden, prachtige brinkdorpen met terrasjes en leuke winkeltjes. Plaatselijke verenigingen organiseren voor de deelnemers aan de Fiets 4Daagse verrassende optredens langs de fietsroutes.

De basis voor de Drentse Fiets4Daagse wordt gevormd door de fietstoertochten variërend van 40 en 60 kilometer per dag vanuit de startlocaties in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Elke dag staat er voor de deelnemers een andere route op het programma.
Naast de reguliere toertochten zijn er ook speciale routes uitgestippeld; de Carrousel Route, de Kinder Actief Route, alleen Hoogeveen en Diever, de Roll On Route, voor mindervalide deelnemers, en het fiets 4Daagse Arrangement Lingen. Voor de echte fietsfanaat is er de Fiets 4Daagse Sport Edition met heftige routes zoals de proloog, de 80/100 Routes en de ATB 4Daagse.

Voor meer informatie en het opvragen van het inschrijfformulier, is het projectbureau in Diever van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 09.00-14.00 uur en op vrijdag van 09.00–12.00 uur op telefoonnummer 0521-594130. Het e-mail adres is info@fiets4daagse.nl. bovendien staat er veel informatie op de website: www.fiets4daagse.nl en www.outdoordrenthe.nl.
Provincie:
Tag(s):