zaterdag, 14. oktober 2006 - 20:43

Drenthe marathon over autoweg

Ruim 1500 deelnemers hebben zaterdag deelgenomen aan de eerste Dwars door Drenthe Marathon. Deze marathon werd afgelegd over de onlangs vernieuwde provinciale weg de N381 tussen de Friese grens bij Hoogersmilde en Emmen.

De N381, ook wel de Frieslandroute of Twee Provinciënweg genoemd is de laatste jaren het decor geweest van ingrijpende werkzaamheden om de weg te verbeteren en de veiligheid te vergroten. Met de Dwars door Drente Marathon is de weg zaterdag nog één keer in zijn geheel afgesloten geweest voor het autoverkeer om de deelnemers aan de marathon vrij baan te geven.

De Dwars door Drenthe Marathon bestond uit vier wedstrijdonderdelen; de marathon, de halve marathon, de halve marathon voor handbikers en de estafette. Voor de marathon hadden zich 536 deelnemers ingeschreven, waaronder Koos Rademaker, ultraloper en ex-Nederlands kampioen op de 100 km en regionale topatleten als Jan Venhuizen, Ronald Hunneman, Arend Jan Zwarteveen, John Fokking en Bertha Bruggenkamp.

Voor de halve marathon verschenen 859 deelnemers aan de start. Onder hen Nederlands Kampioen Marathon, Fransua Woldemariam en de regionale topatleten Timothy Karanu en Tjeerd Doornbos. De halve marathon voor handbikers telde 36 deelnemers en aan de estafette deden 33 teams van vier personen mee.

Om 11:00 uur vertrokken de deelnemers aan de marathon vanuit Hoogesmilde de deelnemers aan halve marathon vertokken gelijktijdig vanuit Eursinge/Westerbork. De start van de handbike- wheeler atleten was ook in Eursinge/Westerbork en het eerste estafetteteam vertrok uit Hoogersmilde. Alle deelnemers finishten in de binnenstad van Emmen waar ze onder luid applaus van het publiek werden binnengehaald.

Uitslag Dwars door Drenthe Marathon:
1 Jan Venhuizen Overschild 2:40:15
2 Edward de Ruiter Ten Boer 2:43:09
3 Jo Schoonbroodt Maastricht 2:50:23
Provincie:
Tag(s):